Συστήματα αλουμινίου ενεργειακά

EOS 60 – EOS 68 – EOS 78 – ESS 34 – ESS 47

Τα νέα συστήματα της Europa με τις επωνυμίες EOS και ESS έρχονται για να προσφέρουν λύσεις θερμομόνωσης ανώτερων συντελεστών τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων αλουμινίου καθώς και μοντέρνα αισθητική. Πληρούν όλες τις προδιαγραφές του νέου προγράμματος αντικατάστασης κουφωμάτων «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του ΥΠΕΝ.

Τα νέα συστήματα EOS και ESS προσφέρουν ανώτερους συντελεστές επιδόσεων για κάθε ανάγκη, πολλαπλές αισθητικές επιλογές και πολλαπλές κατασκευαστικές λύσεις σε σύνθετες κατασκευαστικά προβλήματα. Η πολυετής εμπειρία, η συνεχής έρευνα και στόχευση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, που προσφέρουν τις βέλτιστες λύσεις σε οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες, δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων που θα συζητηθούν για πολλούς λόγους: για την εργονομία τους, τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους τομείς της ενέργειας, της ηχομόνωσης και της ασφάλειας, αλλά και για την αισθητική τους.

 

ESS 34 Hybrid: Ποιότητα και ευελιξία στα θερμομονωτικά συρόμενα συστήματα!

 

Η υψηλή ποιότητα και η ευελιξία, είναι οι «λέξεις-κλειδιά» πίσω από το συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα ESS 34 Hybrid. Οι χρήστες του θα εκτιμήσουν την πληθώρα κατασκευαστικών επιλογών που προσφέρει, στοιχείο που το εντάσσει στα συστήματα που ανταπεξέρχονται στις περισσότερες απαιτήσεις. Η ιδανική πρόταση για αντικατάσταση παλαιών συρόμενων κουφωμάτων και νέες κατασκευές με στενά προφίλ!

Συρόμενα συστήματα αλουμινίου ενεργειακά

Η λιτή και minimal αισθητική της σειράς στηρίζεται στον σχεδιασμό των ίσιων γραμμών σε συνδυασμό με χαμηλούς οδηγούς μόλις 32mm και 42mm και προφίλ γάντζου με εμφανή επιφάνεια μόλις 25mm που προσφέρουν μοναδική αισθητική εμπειρία.

Παράλληλα, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων προφίλ, δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων με μεγάλες διαστάσεις, που μπορούν να φτάσουν τα 2,6m ύψος και τα 10m² επιφάνεια υαλοπίνακα.

Νέα τεχνολογία

 • Ομαλή κύλιση με: χρήση ανοξείδωτου ελάσματος ή προφίλ στους οδηγούς. πρωτοποριακή, για την κατηγορία στενού οδηγού, δυνατότητα ανασηκούμενου μηχανισμού Lift & Sliding.
 • Μοντέρνα αισθητική με σχεδίαση των προφίλ σε ίσιες γραμμές.
 • Μέγιστη ασφάλεια με δυνατότητα τοποθέτησης Μηχανισμού Πολλαπλού Κλειδώματος.
 • Υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης με: δυνατότητα τοποθέτησης διπλού υαλοπίνακα έως 24mm. χρήση πολυαμιδίων έως 24mm.
 • ?ψογη στεγάνωση και μόνωση χάρις στο: πλαστικό (PVC) κάλυψης των οδηγών. ελαστικό (EPDM) ή αφρώδη τάκο στεγανοποίησης των οδηγών σε επάλληλα και χωνευτά. δύο επίπεδα διοχέτευσης των υδάτων προς την εξωτερική πλευρά για καλύτερη αποστράγγιση του οδηγού. μηχανισμό Lift & Sliding που σφραγίζει απόλυτα το φύλλο με την κάσα.
 • Ανώτερη minimal αισθητική και προστασία από τα ενοχλητικά έντομα με την χρήση κρυφής κρεμαστής σήτας.
 • Απαράμιλλη αισθητική τελειότητα για μεγαλύτερο άνοιγμα και ανεμπόδιστο πέρασμα με τον νέο χαμηλό (flat) οδηγό, ειδικά χρήσιμο σε περιπτώσεις μετακινήσεων ΑμεΑ
 • Πολλαπλές δυνατότητες ανοίγματος του συρόμενου φύλλου: απλό με λαβή για μεγαλύτερη αντοχή στις καταπονήσεις ή με πηχάκι.
 • Σημαντική μείωση στρεβλώσεων από συστολές και διαστολές στα λεπτά προφίλ με δυνατότητα χρήσης πολυαμιδίων "anti-bi-metal".
 • Δυνατότητα ειδικής κατασκευαστικής τυπολογίας (ιδανικής για ξενοδοχεία) συρόμενου με σταθερό πλαίσιο Fix & Slide.
 • Για σύνθετες κατασκευές ανοιγόμενων και συρόμενων στον ίδιο χώρο προτείνεται ο συνδυασμός με τις ανοιγόμενες σειρές EOS 60 Hybrid και EOS 68 Hybrid.

EOS 60 Hybrid: Η βέλτιστη πρόταση της EUROPA στα θερμομονωτικά ανοιγόμενα συστήματα!

Η EOS 60 αποτελεί την πιο σύγχρονη και βέλτιστη πρόταση ως προς τη σχέση ποιότητας / τιμής. Ένα ολοκληρωμένο ανοιγόμενο σύστημα, με δυνατά πλεονεκτήματα τις επιδόσεις, την αισθητική και τον σχεδιασμό του. Προσφέρει εξαιρετικούς συντελεστές σε όλους τους τομείς, ακόμα και στις πιο αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και μέγιστη ασφάλεια.

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά

Η μεγάλη γκάμα κατασκευαστικών επιλογών, σε συνδυασμό με τις τεχνικές του ιδιότητες το καθιστούν τον καλύτερο συνδυασμό με το συρόμενο σύστημα ESS 34 Hybrid. Ο συνδυασμός τους αποτελεί την ιδανική επιλογή για αντικαταστάσεις, καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Για minimal αισθητική και ασφάλεια δίνεται η δυνατότητα του κρυφού φύλλου που προσφέρει εξωτερική ομοιομορφία και μειώνει την εμφανή επιφάνεια του πλαισίου.

Ένα προϊόν σχεδιασμένο για να καλύπτει τις τάσεις όχι μόνο του σήμερα, αλλά και του αύριο!

 • Μοντέρνα αισθητική με προφίλ σε ίσια γραμμή ή επιλογή σε σπαστή γραμμή για του λάτρεις του κλασικού.
 • Αυξημένη ασφάλεια με δυνατότητα χρήσης Περιμετρικού Μηχανισμού Κλειδώματος.
 • Υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση με: χρήση πολυαμιδίων έως 24mm επιλογή διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα έως 52mm.πρόσθετη μόνωση μεταξύ των πολυαμιδίων πρόσθετη μόνωση περιμετρικά των υαλοπινάκων ελαστικά συνδιέλασης, πλήρως ανακυκλώσιμα (EPDM-Expanded EPDM)
 • Επιλογή κρυφού φύλλου με έμφαση στο minimal σχεδιασμό.
 • Απρόσκοπτη κίνηση προς το εσωτερικό ή το εξωτερικό χώρο και λεπτή αισθητική με δυνατότητα για χαμηλά κατωκάσια στις μπαλκονόπορτες και στις πόρτες εισόδου.
 • Για σύνθετες κατασκευές ανοιγόμενων και συρόμενων στον ίδιο χώρο προτείνεται ο συνδυασμός με τη σειρά ESS 34 Hybrid.

ESS 47 Hybrid: ?ψογη λειτουργικότητα, Μοντέρνα αισθητική και Υψηλοί Συντελεστές Θερμομόνωσης.

Η συνεχής αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων και πρακτικών στον τομέα των κουφωμάτων και της θερμομόνωσης, δημιούργησε τη σειρά ESS 47 Hybrid, τη νέα καινοτόμο πρόταση της Europa στα συρόμενα συστήματα υψηλής θερμομόνωσης. Μια ολοκληρωμένη πρόταση που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους υψηλούς συντελεστές θερμομόνωσης, με την άψογη λειτουργικότητα και τη μοντέρνα αισθητική.

Επάλληλα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά

Η νέα αυτή πρόταση ενσωματώνει τη δυνατότητα κατασκευής συρόμενου με σταθερό (Fix & Slide), καθιστώντας το ιδανικό και για περιπτώσεις κατασκευών σε ξενοδοχεία, όπου απαιτείται η συγκεκριμένη τυπολογία, σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους συντελεστές επιδόσεων. Οι ίσιες, ξεκάθαρες γραμμές στη σχεδίαση των προφίλ, «αγκαλιάζουν» δημιουργικά τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, της απλής και λιτής γραμμής.

Η σειρά παρέχει δυνατότητα χρήσης στενών προφίλ 25mm στον γάντζο, στοιχείο που προσδίδει minimal αισθητική και μεγαλύτερο ωφέλιμο άνοιγμα. Στο σύστημα προσφέρονται οδηγοί ύψους 42mm και εναλλακτικά 34mm, για ομορφότερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Νέα Τεχνολογία

 • Ομαλή κύλιση με: χρήση ανοξείδωτου ελάσματος ή προφίλ στους οδηγούς. πρωτοποριακή, για την κατηγορία στενού οδηγού, δυνατότητα ανασηκούμενου μηχανισμού Lift & Sliding.
 • Μοντέρνα αισθητική με σχεδίαση των προφίλ σε ίσιες γραμμές.
 • Μέγιστη ασφάλεια με δυνατότητα τοποθέτησης Μηχανισμού Πολλαπλού Κλειδώματος.
 • Εξαιρετική θερμομόνωση με: δυνατότητα διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα πάχους έως 34mm. Χρήση πολυαμιδίων έως 24mm.
 • ?ψογη στεγάνωση με: πλαστικά (PVC) κάλυψης των οδηγών ελαστικό (EPDM) ή αφρώδη τάκο στεγανοποίησης των οδηγών σε επάλληλα και χωνευτά κουφώματα δύο επίπεδα διοχέτευσης των υδάτων για καλύτερη αποστράγγιση του οδηγού μηχανισμό Lift & Sliding που σφραγίζει απόλυτα το φύλλο με την κάσα
 • Απρόσκοπτη κίνηση προς το εσωτερικό ή το εξωτερικό χώρο και λεπτή αισθητική με δυνατότητα για χαμηλά κατωκάσια
 • Minimal αισθητική με: προφίλ με ίσιες γραμμές στενό γάντζο επάλληλου φύλλου με πλάτος 25mm σύστημα κρυφής συρόμενης σήτας με φύλλο 25mm επίπεδο οδηγό για δίφυλλα και τρίφυλλα επάλληλα
 • Δυνατότητα ειδικής κατασκευαστικής τυπολογίας (ιδανικής για ξενοδοχεία) συρόμενου με σταθερό πλαίσιο Fix & Slide.
 • Για περιπτώσεις συνδυασμού συρόμενου και ανοιγόμενου στον ίδιο χώρο, η σειρά μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τις σειρές EOS 68 Hybrid και EOS 60 Hybrid.

EOS 68 Hybrid: Ο συνδυασμός για αυξημένη ασφάλεια και θερμομόνωση σε ένα σύστημα!

Η καινοτομία αποτελεί μια αγαπημένη λέξη «κλειδί» στην Europa. Όταν αυτή συνδυάζει την ενισχυμένη ασφάλεια και την αποδοτική θερμομόνωση σε ένα σύστημα, τότε ακούει στο όνομα EOS 68 Hybrid. Η νέα αυτή πρόταση της Europa στα ανοιγόμενα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, έρχεται και «δένει» αποδοτικά τους εξαιρετικούς συντελεστές επιδόσεων με την κατασκευαστική απλότητα που εντυπωσιάζει.

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά

Μια σειρά που συνδυάζει τόσο την μοντέρνα αισθητική των ίσιων γραμμών, όσο και την κλασική, προσφέροντας εναλλακτικά και προφίλ με σπαστή γραμμή.

 • Επιλογή μεταξύ μοντέρνας αισθητικής μέσω των ίσιων γραμμών των προφίλ ή της κλασσικής αισθητικής με σπαστή γραμμή.
 • Αυξημένη ασφάλεια με δυνατότητα επιλογής Περιμετρικού Μηχανισμού Κλειδώματος.
 • Εξαιρετικές επιδόσεις σε θερμομόνωση και ηχομόνωση με: χρήση πολυαμιδίων 32mm. δυνατότητα χρήσης διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα έως 60mm. πρόσθετη μόνωση ανάμεσα των πολυαμιδίων πρόσθετη μόνωση περιμετρικά των υαλοπινάκων ελαστικά συνδιέλασης, πλήρως ανακυκλώσιμα
 • Δυνατότητα συνδυασμού με τα συστήματα ESS 34 Hybrid και ESS 47 Hybrid για σύνθετες κατασκευές, όπου απαιτείται συνδυασμός συρόμενων και ανοιγόμενων στον ίδιο χώρο.

EOS 78 Hybrid: Η στιβαρή επιλογή στα ανοιγόμενα συστήματα για αυξημένα επίπεδα θερμομόνωσης!

Στιβαρή κατασκευή. Αξιοζήλευτοι συντελεστές θερμομόνωσης. Μοντέρνα αισθητική. Με δυο λόγια «τρία σε ένα» για το σύστημα EOS 78 Hybrid, τη νεότερη πρόταση της Europa στα ανοιγόμενα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου με πολυαμίδιο 42mm. Οι φίλοι των μοντέρνων, αλλά και αυτοί των κλασσικών γραμμών, θα μείνουν εξίσου ευχαριστημένοι, αφού το προϊόν προσφέρεται σε προφίλ είτε με ίσια γραμμή για μοντέρνα αισθητική, είτε με σπαστή γραμμή, που παραπέμπει στο κλασσικό

.Συρόμενα συστήματα αλουμινίου θερμοδιακοπτόμενα

Σημαντική επιλογή είναι και η δυνατότητα που παρέχεται για τοποθέτηση περιμετρικού μηχανισμού κλειδώματος, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο.

Ο σχεδιασμός προφίλ με κρυφό φύλλο, προσφέρει minimal αισθητικό αποτέλεσμα σε περιπτώσεις παραθύρων.

Ειδικά προφίλ προσφέρουν τη δυνατότητα για κατασκευή πορτών εισόδου.

 • Μοντέρνα αισθητική με προφίλ σε ίσια ή σπαστή γραμμή.
 • Αυξημένη ασφάλεια με δυνατότητα χρήσης Περιμετρικού Μηχανισμού Κλειδώματος.
 • Εξαιρετικά υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης και ηχομείωσης με: δυνατότητα χρήσης διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα έως 70mm. πρόσθετη μόνωση μεταξύ των υαλοπινάκων. πρόσθετη μόνωση μεταξύ των πολυαμιδίων. χρήση ελαστικών συνδιέλασης, πλήρως ανακυκλώσιμων (EPDM-Expanded EPDM).
 • Minimal αισθητική με δυνατότητα κρυφού φύλλου για ομοιομορφία.
 • Απρόσκοπτη κίνηση προς το εσωτερικό ή το εξωτερικό χώρο και λεπτή αισθητική με δυνατότητα για χαμηλά κατωκάσια στις μπαλκονόπορτες και στις πόρτες εισόδου.
 • Για περιπτώσεις όπου απαιτείται συνδυασμός συρόμενων και ανοιγόμενων συστημάτων στον ίδιο χώρο υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με την σειρά ESS 47 Hybrid και την premium EUROPA Hybrid A40 SL.

EOS 90 PH Hybrid: Το νέο ανοιγόμενο σύστημα με τον υψηλότερο παγκοσμίως συντελεστή απόδοσης παθητικής θερμομόνωσης στην κατηγορία του!

Το EOS 90PH αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της EUROPA και όχι άδικα, αφού διαθέτει τον καλύτερο δείκτη θερμομόνωσης παγκοσμίως με πλάτος πλαισίου. Το πιο πρόσφατο καινοτόμο ανοιγόμενο σύστημα της εταιρίας, βελτιστοποιεί τις κλιματικές συνθήκες, συνδυάζοντας τους μέγιστους συντελεστές θερμομόνωσης με μια πολύ προχωρημένη και αισθητικά άρτια σχεδίαση. Αποτελεί την πλέον ιδανική επιλογή για τον εκσυγχρονισμό των παραθύρων.

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου ενεργειακά

Το EOS 90PH είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για ενεργειακά αποδοτικές κτιριακές λύσεις, προσφέροντας πιστοποιημένη παθητική θερμομόνωση από το Ινστιτούτο παθητικών κτηρίων (https://passivehouse.com/).

Το πρωτοποριακό σύστημα αλουμινίου αποτελεί μέχρι σήμερα το βέλτιστο συνδυασμό παγκοσμίως, με πλάτος πλαισίου 150mm και συντελεστή θερμομόνωσης U =0,75 W/m²K..

Εξίσου σημαντική για τους χρήστες σε αστικές, πολύβουες περιοχές, είναι η αυξημένη ηχομείωση, που επιτυγχάνεται χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά από αφρώδες EPDM και τη δυνατότητα χρήσης υαλοπίνακα έως 80mm.

 • Μοντέρνα αισθητική με σχεδίαση των προφίλ σε ίσια γραμμή.
 • Αυξημένη ασφάλεια με χρήση Περιμετρικού Μηχανισμού Κλειδώματος.
 • Σχεδόν απόλυτο επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης με: χρήση πολυαμιδίων 54mm. δυνατότητα χρήσης διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα πάχους έως 80mm. μονωτικά υλικά στο εσωτερικό των προφίλ. πρόσθετη μόνωση περιμετρικά των υαλοπινάκων. ελαστικά συνδιέλασης, πλήρως ανακυκλώσιμα (EPDM-Expanded EPDM).
 • Ιδανική επιλογή για τα παθητικά κτήρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.